Jdi na obsah Jdi na menu
 


Davis Cup 2012

 

DOUPADNOU TENISTÉ V DAVIS CUPU STEJNĚ DOBŘE JAKO TENISTKY VE FED CUPU?

 

 

 

Jaké jsou vaše očekávání před letošním finále?
 Český tým je velice silný. Mají Tomáše Berdycha, který jako hráč první světové desítky předváděl letos asi svůj nejlepší tenis. Vyhrál hodně zápasů, na kurtu je agresivní. K němu Radka Štěpánka, co je hodně zkušený a zejména chytrý tenista. A nesmíme zapomenout na Lukáše Rosola. To je velice nebezpečný hráč. Jak jsem říkal, silný tým.

 

Ale vy máte také k dispozici silnou sestavu, navzdory absenci Rafaela Nadala máte dva elitní hráče Ferrera a Almagra plus úspěšný pár Granollers, Lopez. Světová pětka Ferrer má za sebou úžasný podzim...
 Jeho forma nám dodává hodně sebevědomí. Určitě máme kvalitní tým, který měl navíc výhodu v tom, že se pospolu mohl připravovat v Londýně na Turnaji mistrů. David Ferrer a deblisté na něm hráli, Almagro a Feliciano Lopez si dobře zatrénovali. Hodně mě potěšilo, jaký týmový duch mezi nimi panoval.

 

Kolik tenistů vlastně přivezete do Prahy?
 Šest. Samozřejmě nominovanou čtveřici Ferrer, Almagro, Lopez, Granollers, pojede s námi také Feliciano Lopez a sparingpartner Roberto Bautista-Agut.

 

Feliciano Lopez s vámi celý týden v Londýně trénoval. Uvažujete, že ho zařadíte do týmu?
 Momentálně v něm není. Je pátým hráčem.

 

Takže změnu v nominaci nemáme čekat?
Ne, ne. Teď máme čtyři hráče. To je moje jediná myšlenka.

 

Jak velkou zbraní ve finále může být pro český tým čtyřhra? Pár Berdych, Štěpánek prohrál v týmové soutěži jediný z dvanácti zápasů.
 Získat bod ze čtyřhry bude mimořádně těžké. Berdych se Štěpánkem se znají strašně dobře. Víme o tom.

 

Zkuste vyčíslit šance obou týmů na vítězství.
 O tom bych moc nechtěl mluvit... Hrozně rád bych přemýšlel způsobem, že náš tým je favoritem, ale není tomu tak. V této roli jsou zcela jistě čeští tenisté. Hrají doma, na povrchu, který si sami vybrali. Ale to neznamená, že jedeme do Prahy s myšlenkami na prohru. V žádném případě! Pokusíme se o vítězství. Ale myslím, že za těchto podmínek mají větší šance domácí hráči.